Треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Фил Джексън обяви, че се е съгласил да продължи договора си с клуба за още две години срещу сумата от 24 милиона долара. Така Джексън ще остане начело на езерняците и през сезон 2009/10 година.

Треньорът, който е сред членовете на Залата на славата, съобщи новината преди двубоя с Денвър тази нощ и добави, че вероятно това ще бъде негов последен договор.

„Бях в 50-те години в последната ера, а сега съм в ерата на 60-те. Може би ще има моя ера и когато съм на 70 години, но не съм много сигурен в това. Загубих доста от физическите си и психически сили. Да бъдеш редом до тези момчета не е никак лесно. Трудно ми е да говоря на техния език, но се опитвам”, каза Джексън.

62-годишният Фил Джексън изведе Чикаго с Майкъл Джордан до шест титли в НБА при престоя си при биковете от 1989 до 1998 година Той пое Лейкърс през юни 1999 година., като изведе тима до три шампионски титли и напусна през юни 2004 година. След едногодишна почивка, Джексън се завърна към треньорската професия през юни 2005 година.