Управата на клуба от Националната баскетболна асоциация Сакраменто постигна договорка с Джордж Карл, който ще стане третият наставник на отбора от началото на сезона. Карл, който е шести във вечната ранглиста по победи в лигата сред треньорите, ще поеме тима през следващата след неделния Мач на звездите, като ще дебютира на 20 февруари при домакинството на Бостън.

Сакраменто изненадващо уволни Майкъл Малоун през декември след 11 победи в първите 24 мача от кампанията. Малоун беше заменен от Тайрон Корбин, но и той беше освободен, след като под негово ръководство отборът се свлече на предпоследното място в Тихоокеанската дивизия със само 18 успеха в 52 срещи. Корбин ще остане в клуба като съветник на мениджърския екип на Сакраменто.

63-годишният Карл за последно ръководи отбор от НБА през сезон 2012/2013 година, но беше уволнен след отпадането на Денвър от Голдън Стейт в първия кръг от плейофите. Той има 1131 победи в 1887 мача в лигата за Кливлънд, Голдън Стейт, Сиатъл, Милуоки и Денвър, а в момента работеше като телевизионен анализатор.

Най-големият успех на Карл дойде през 1996 година, когато изведе Стиатъл до титлата в Западната конференция, но в големия финал за трофея в НБА загуби в шест мача от водения от Майкъл Джордън тим на Чикаго./БТА