Легендата на Чикаго Булс Майкъл Джордан заяви, че той "напълно се доверява на науката", с което подкрепи кампанията за ваксинация на играчите в Националната баскетболна асоциация.

От НБА вече обявиха, че баскетболистите, които не са ваксинирани, трябва да изпълнят цяла листа от изисквания и ограничения, за да могат да играят в мачовете и да участват в тренировките на отборите си.

Американските медии съобщиха по-рано през месеца, че 95 процента от баскетболистите имат поне по една доза ваксина, но някои от играчите, включително и Кайри Ървинг от Бруклин Нетс, не се обявили публично, че са ваксинирани.
Джордан, който игра 13 години за "Биковете", в които спечели 6 титли, а в момента е собственик на Шарлот Хорнетс, заяви, че няма проблем с протокола.

"Аз съм напълно в съгласие с лигата", каза той в шоу на телевизия NBC.

"Аз напълно вярвам в науката и се надявам, че всеки ще се съобрази с правилата, които налага лигата. Мисля, че ако всеки го направи, ще сме добре", каза още Майкъл Джордан.
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.