Аржентинският баскетболист на Сан Антонио Спърс Ману Джинобили заяви, че контузия в глезена може да му попречи да играе на Олимпийските игри и това да намали шансовете на Аржентина да защити олимпийската си титла в Пекин.

Джинобили заяви на пресконференция в Буенос Айрес: "Контузията ми в глезена е по-сериозна, отколкото смятах. Ще имам нужда от най-малко три седмици, за да направим тестове, но лично за себе си аз смятам, че участието ми на Олимпийските игри е под въпрос".

Баскетболистът на "шпорите", който остана шести в класацията за най-добър играч в НБА през този сезон, все пак обяви, че има надежда да бъде готов за Игрите в китайската столица, които ще се проведат от 8 до 24 август.

"Не мисля обаче дали ще бъда или няма да бъда там. Аз съм оптимист по природа и искам да играя в Пекин," добави Джинобили.

Аржентина е настоящият олимпийски шампион, след като на финала в Атина преди четири години победи Италия с 84:69. Джинобили и компания се класираха за Олимпиадата, след като останаха втори на шампионата ФИБА Америка през 2007 година.