Аржентинската баскетболна легенда Ману Джинобили и бившата звезда от Националната баскетболна асоциация (НБА) Тим Хардауей бяха сред 13-те номинирани, които попаднаха в Залата на славата в събота.

Джинобили спечели четири титли на НБА със Сан Антонио Спърс и олимпийско злато с Аржентина през 2004. Той прекара цялата си 16-годишна кариера в Лигата с екипа на „шпорите“ и заедно с Тим Дънкан и Тони Паркър направиха Сан Антонио един от най-доминантните отбори в НБА в началото на 21-и век. Джинобили грабна и титла от Евролигата с Виртус Болоня през 2001, като бе определен за Най-полезен играч на финалите.

Хардауей, междувременно, игра 13 сезона в НБА и спечели златен медал със САЩ на Олимпийските игри в Сидни през 2000. Сред други попаднали в Залата на славата са иконата на Женската национална баскетболна асоциация Суин Кеш, четирикратна участничка в Мача на звездите и двукратна олимпийска златна медалистка през 2004 и 2012. Кеш игра в три шампионски тима в УНБА по време на 15-годишната си кариера, печелейки две титли с Детройт Шок през 2003 и 2006, и трета със Сиатъл Сторм през 2010. Друга двукратна олимпийска шампионка – Линдзи Уолън, се присъедини към Кеш в Залата на славата.

Сред останалите, попаднали в Залата на славата, личат имената на колежанския треньор Боб Хъгинс, бившия наставник в НБА Джордж Карл, рефера Хю Еванс и бившият Треньор на годината в УНБА Мариан Стенли. Церемонията по награждаване на отличените ще се проведе на 9-10 септември в Спрингфийлд, Масачузетс.