Една от звездите на баскетболния отбор на Филаделфия 76-ърс Джеймс Хардън пропусна тренировките на тима за втори пореден ден, като клубът обяви, че недоволният играч не се съблича по екип заради личен проблем.

"Мисля, че всички в клуба са наясно какво се случва. Те работят ден след ден върху казуса и се надявам да имаме решение, за да минем към следващите си задачи. Направихме наистина добра тренировка днес. Много енергична. Момчетата, които бяха тук е тимът, върху който сме фокусирани", заяви треньорът на Филаделфия Ник Нърс.

Хардън все още не е играл в предсезонната подготовка. Той се присъедини към лагера и тренираше с отбора, като в същото време продължаваше да търси трансфер в друг отбор чрез продажба или замяна. Самият той заяви, че отношенията му с президента на клуба Дарил Мори са влошени до точката, от която няма връщане назад, сравнявайки ги с разбит брак. И заяви, че повече не може да играе за Филаделфия 76-ърс.

Част от недоволството на Хардън произтича от убеждението, че е трябвало да получи дългосрочен договор, което така и не се случи. И самият той реши, че е време да потърси нов отбор за бъдещето си.

Запитан от репортерите какво следва, баскетболистът беше уклончив в отговорите, но изрази готовност да играе в последния контролен мач преди началото на първенството срещу Атланта Хоукс. Но треньорът Нърс заяви, че му се струва такава възможност "много малко вероятна".

"Това продължава вече доста дълго време. Имам си достатъчно работа с момчетата от основната група, които са тук. И ние вървим към нашата основна задача – да сме готови за началото на първенството", заяви още треньорът на Фили. /БТА