И двете срещи от тази нощ в Националната баскетболна асоциация завършиха при един и същ резултат 98:90 в полза на домакините. Детройт и Хюстън пък взеха преднина от две победи в плейофните си серии съответно срещу Орландо и Юта.

Детройт показа най-доброто си лице, като и петимата титуляри на тима успяха да реализират 10 и повече точки в коша на съперника. Рашийд Уолъс имаше нужда от съвсем малък дразнител, за да се събуди и още в първата си атака направи чадър и вкара тройка. Шийд завърши със 17 точки, 11 борби и три блокирани топки.

Ричард Хамилтън добави 22 точки, Чоунси Билъпс вкара 21 и направи само една-единствена грешка. За гостите, които трудно преодоляваха силната защита на Пистънс, Хидиуед Тюркоглу завърши с 22 точки, а Грант Хил реализира 21. Разочароващ мач изигра американският национал Дуайт Хауърд, който завърши с едва осем точки, като през второто полувреме се разписа само веднъж.

В другия мач Хюстън се наложи с абсолютно същия резултат – 98:90 – над Юта. Трейси МакГрейди реализира 31 точки за домакините, а целият отбор имаше невероятна стрелба от линията за наказателни удари. Баскетболистите на Рокетс пропуснаха само 4 от общо 38 изстреляни фаула и така превъзмогнаха Карлос Буузър и компания.

Буузър завърши с 41 точки, 12 борби и 6 асистенции, но колегите му от състава на Дзаж не направиха нищо, за да помогнат в търсенето на победата. За Хюстън Яо Минг също бе достоен партньор на МакГрейди. Китаецът вкара 27 точки и взе 9 борби. Старши треньорът на Хъстан Джеф Ван Гънди използва едва две резерви пълноценно, като разчиташе повече на стартовата си петица.