Звездата на Маями Хийт Дуейн Уейд се завърна в игра месец и половина след като извади рамо, но не успя да помогне на своя отбор да се наложи над Шарлът. „Горещите” претърпяха поражение у дома със 103:111 след едно продължение.

При появяването на Уейд в игра, старши треньорът на гостите Бърни Байкърстаф трябваше да поиска прекъсване, заради бурните аплодисменти и викове на феновете в Маями, приветстващи своя любимец.

Уейд игра 27 минути, вкара 12 точки, но бе повлиян от останалите си съотборници и бе едва 50% от линията за наказателни удари, което до известна степен коства успеха на „Горещите”.

Въпреки това младият гард трябваше да претърпи разочарованието от загубата в последните секунди на срещата. Джералд Уолъс отбеляза 30 точки за успеха на Шарлът, а аржентинският национал Валтер Ерман реализира две ключови тройки в заключителната минута за успеха на Бобкетс.

Поражението пък сериозно притесни Маями, че ще загуби желаното домакинско предимство в предстоящите плейофи.

Освен Джералд Уолъс още петима играчи на Шарлът успяха да запишат двуцифрен точков актив.

За Маями най-резултатен бе Алонзо Моурнинг с 20 точки и почи безпогрешна стрелба, Джейсън Капоно добави 19 точки, Шакил О`Нийл – 15, а Еди Джоунс вкара 10.

В останалите срещи:

Детройт – Кливлънд 87:82

ЛА Лейкърс – Финикс 107:115

Торонто – Чикаго 103:89

Филаделфия – Атланта 109:104 (след продължение)

Сакраменто – Хюстън 106:112