Звездата на Маями Хийт Дуейн Уейд започна да тренира отново след принудителна почивка от месец и половина, заради извадено рамо.

Травмата заплашваше да сложи край на сезона за гарда, но с много усилия от негова страна, и от страна на лекари и рехабилитатори, Уейд направи вчера редовно занимание.

Той бе на терена 90 минути, като за първи път осъществи контакт с друг играч, и дори се разсърди на Дорел Райт, че не го пази твърдо, а го третира като болен. „Няма ми нищо,” отсече Уейд.

Най-важното бе, че не изпитва вече болка, знак, който обнадежди всички, че най-важният им играч ще е на линия за плейофите.

Настоящият шампион изглеждаше спокоен и усмихнат както обикновено, като дори сподели, че се надява да играе някой друг мач от редовния сезон.

Засега няма срок, в който трябва да се завърне, но Уейд заяви: „Повярвайте ми, когато се появя в игра, ще съм добре.”

В края н аседмицата Уейд ще пътува с отбора за гостуванията на Кливлънд и Бостън, за да продължи да се подготвя наравно с останалите.

Най-голямото предизвикателство за Уейд, по собствените му думи, е да не се поддаде на инстинкта си и да се хвърля за всяка топка безразсъдно. Експлозивността му обаче се прояви веднага, с една мощна забивка по време на игра 4 на 4 в тренировката.