Гардът на Маями Хийт Дуейн Уейд обяви, че възнамерява да се върне в игра преди края на редовния сезон в НБА. Звездата на „Горещите” реши да не се подлага на операция за наместване на изваденото му рамо, а да премине интензивен рехабилитационен период. Така той ще може да се върне за финалните срещи от редовния сезон.

Уейд е извън игрището от 21 февруари, когато извади рамо по време на мача с Хюстън.

„Взех решение да премина две или три седмици рехабилитация, след което може би ще мога да тренирам, но не е сигурно,” заяви Уейд на бързо свикана пресконференция в „Америкън Еърлайнс Арина”. „После ще видим дали ще имам вяра в рамото си, да играя отново.”

Сезонът за Маями приключва на 18 април в Орландо. Плейофите започват на 21 април, но първият мач за Хийт ще е на 22-ри.

Пред Уейд имаше две опции: да се оперира, което щеше окончателно да сложи точка на сезона за него, или да се рехабилитира, но без стопроцентов ефект.

Въпреки че избра възстановяване без хирургическа намеса, Уейд призна, че може такава са се наложи след приключването на годината. Ако това се случи през лятото, то „Светкавицата” сигурно няма да стартира следващия сезон с Маями.

„Щеше да е по-лесно за мен да кажа край и да легна под ножа,” заяви Уейд. „Трудно е, защото не знам как ще се чувствам след рехабилитация. Но тялото си е мое, ще разбера това след нея.”

Дуейн разкри още, че е скъсал и връзки в рамото. „Повече от това няма накъде,” сподели той. Уейд е наясно, че рамото може да изскочи отново във всеки един момент след завръщането му. „Надявам се, че ще мога да се върна и да изиграя няколко мача. Духът ми е приповдигнат, искам веднага да започвам лечението.”

Програмата, направена за Уейд, продължава шест седмици.