Филип Виденов игра 16 минути и половина и отбеляза 9 точки в дебюта си за Ню Орлеанс Хорнетс в лятната лига на НБА. Отборът му загуби от Мемфис Гризлис със 75-88, но българинът остави добри впечатления на терена в Лас Вегас.

През първото полувреме Виденов бе на игрището за малко под 6 минути и за това време отне една топка и бе фаулиран веднъж. От двата наказателни удара успя да вкара само един. През второто полувреме Филип влезе в края на третата част, а в началото на последната напомни за добрата си стрелба. В две поредни атаки той вкара 2 тройки, а малко по-късно реализира трета, но съдиите дадоха 2 точки за настъпване на линията. Тези негови добри изяви принудиха треньора Чарли Паркър да го задържи за по-дълго време на терена, информира BulgarianBasket.com.

За Хорнетс Хилтън Армстронг завърши с 13 точки и 9 лични нарушения (в лятната лига са позволени повече от нормалните 6 фала в НБА), а гардът Джулиън Райт с 12, но направи и 11 грешки.

За Гризлис Дарел Артър отбеляза 18 точки, а Пи Джей Тъкър завърши със 17. Новобранецът О’Джей Мейо вкара 15 точки и подаде 5 асистенции като в края на първото полувреме вдигна на крака всички в залата след изключително атрактивна забивка.

В събота отборът на Ню Орленас Хорнетс почива, а в неделя вечерта от 23.00 часа българско време играе с Шарлът Бобкетс във втория си мач от лятната лига на НБА в Лас Вегас.