Звездата на Далас Маверикс Дирк Новицки ще остане в тима и през следващия сезон. Легендарният баскетболист, който през месец юни ще навърши 39 години, ще играе в 20-ия си сезон в НБА, всичките с екипа на Далас.

"През следващия сезон ще трябва да видя как тялото ми реагира на натоварванията. Ако се чувствам по същия начин, по който завърших този, мисля, че ще мога да играя дори и по-следващата година. Този въпрос обаче остава отворен”, заяви Дирк.

"Когато през миналото лято подписах договор за две години – това беше и моят план. Със сигурност ще играя през следващия сезон, а за след това ще се обсъдя ситуацията с моето семейство, както и със собственика на Далас Марк Кюбан и ще вземем решение, което устройва както мен, така и клуба”, каза още той.

В началото на март тази година Новицки достигна котата от 30 000 точки в лигата, превръщайки се в едва шестия играч в НБА с подобно постижение. Германецът вече е и на само 1 160 точки от петото място във вечната ранглиста на реализаторите, заемано от легендарния Уилт Чембърлейн.

"Това е постижима цел, но не съм сигурен, че мога да го постигна в рамките на една година. Освен това винаги съм казвал, че баскетболът трябва да носи наслада и забавление, а не да бъде просто преследване на рекорди”, допълни още 213-сантиметровото крило. /БГНЕС