Детройт заяви амбициите си за спечелване на Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) след категоричната победа с 85:71 срещу воденият от Леброн Джеймс отбор на Кливланд.

Бостън продължава да е на чело девет срещи преди края, а Детройт се намира на второ място, изоставайки с 5,5 точки от Селтикс.

Преди тази среща Леброн Джеймс бе вкарвал средно по 30,7 точки на мач, които бяха сведени до 7 през първото полувреме и 20 точки преднина за Детройт. Завърналият се в игра Ричард Хамилтън наниза 14 точки, а Чонси Билъпс добави 13 за Детройт, които водеха с 22 точки преди началото на втората четвъртина. Кавалиърс намалиха до 16 точки до полувремето, но Пистънс направиха серия от 11-2 и поведоха с 25 точки.

"Това бе едно обикновено сритване отзад. Нападаха ни през цялото време, а ние не можехме да се противопоставим на отбор, който играя по подобен начин", заяви треньорът на гостите Майк Браун.

За завършването на една тежка нощ за Кавалиърс, Бен Уолъс трябваше да бъде изнесен от игрището в началото на второто полувреме, след контузия в гърба. Загубата бе трета поредна и шеста от девет мача за Кливлънд, които позволиха на Вашингтон да се доближи на едва 1,5 точки от четвъртото място на изток.

Останалите резултати:

Ню Джърси - Финикс - 104:110

Чикаго - Милуоки - 114:111

Денвър - Голдън Стейт - 119:112

Портланд - Шарлът - 85:93

ЛА Клипърс - Мемфис - 110:97