Детройт Пистън изравни резултата във финала на Източната конференция на НБА на 1-1 победи, след като победи със 103:97 като гост шампиона на Изток Бостън Селтикс.

Това бе първа загуба за детелините в тяхната зала ТиДи Банкнорт Гардън от началото на плейофите насам, след като бяха записали девет поредни успеха.

Бостън поведе след първата четвърт с 20:18, но след много силна втора част, буталата поведоха с 50:43 на почивката и не изпуснаха преднината си до края на двубоя.

Над всички за победителите бе Ричард Хамилтън, който вкара 23 точки и хвана три борби и направи четири асистенции. Чонси Билъпс добави 19 точки и седем асистенции, а Рашийд Уолъс се отчете с дабъл-дабъл – 13 точки и десет борби.

За домакините от Бостън трима играчи записаха над 23 точки – Пол Пиърс отбеляза 26, Рей Алън - 25, а Кевин Гарнет добави 24 и направи дабъл-дабъл, овладявайки 13 борби.

Следващата среща от финалния плейоф на Изток е в Детройт в ранните часове на неделя. Във двубоя за титлата на Запад Лос Анжелис Лейкърс води на Сан Атнонио Спърс с 1-0 победи.