Дерон Уилямс постигна договорка с Далас и ще се присъедини към състава на шампиона в Националната баскетболна асоциация от 2011 година. Договорът на 31-годишния Уилямс е за 2 години и е на стойност 10 милиона долара.

През последния сезон, който бе най-слабият за Уилямс от новобранския му в НБА, той реализира средно по 13 точки на мач. Уилямс е третото ново попълнение в Далас през това лято след гарда Уесли Матюс и центъра Заза Пачулия. 

Тимът на Индиана пък представи двете си нови попълнения - гарда Монта Елис и центъра Джордан Хил. Генералният мениджър на Индиана Лари Бърд отказа да даде подробности около договорите на двамата баскетболисти, но според хора, близки до тима, контрактът на Елис е за 4 години и 44 милиона долара, докато този на Хил е на стойност 5 милиона за един сезон.

През миналия сезон 29-годишният Елис бе водещият реализатор на Далас с 18,9 точки средно на мач. Хил пък записа по 12 точки и 7,9 борби на двубой за Лос Анджелис Лейкърс.
В друга сделка Бостън Селтикс привлече в редиците си Пери Джоунс III от тима на Оклахома Сити.

Освен него 17-кратните шампиони ще получат пик от втория кръг в драфта през 2019 година, както и парична компенсация. Оклахома пък ще получи бъдещ избор в драфта.
Сделката е с цел намаляване на заплатите в Оклахома и предпазване от голямо финансово наказание, тъй като тимът е с 13 милиона долара над тавана за заплати.
210-сантиметровият Джоунс записа по 4,3 точки средно на мач през последния сезон, но вкара рекордните в кариерата си 32 точки срещу Лос Анджелис Клипърс на 30 октомври 2014 година.

Тимът на Юта Джаз подписа с германеца Тибор Плайс.Ръководството на отбора от Солт Лейк Сити отказа да даде подробности около договора на 221-сантиметровия Плайс, но той е за повече от един сезон.

25-годишният германски национал бе избран под номер 31 в драфта през 2010 година от Ню Джърси Нетс, но остана да играе в Европа, където защитаваше цветовете на Брозе Баскет и Лаборал Куча. През последния сезон Плайс игра за испанския гранд Барселона./БТА