Денвър победи без проблем Ню Орлиънс със 106:91, но това не бе най-интересното събитие покрай Нъгетс. Звездата на домакините Кармело Антъни вкара 21 точки и взе седем борби, но не скри нетърпението си да се върне в болницата, където годеницата му е на път да роди първото му дете.

„Тя е добре сега,” бе краткият коментар на Антъни за бъдещата му съпруга, актрисата Ла Ла Васкес. „Не мисля, че нещо ще се случи тази нощ.” Той оцени представянето си като добро, предвид това, че мисълта му е била другаде.

„Исках просто да спечелим този мач,” заяви Антъни, който няма да пътува със съотборниците си за Голдън Стейт в сряда. „Доказахме, че не трябва аз да вкарам 30 точки, за да спечелим един мач.”

Кармело получи солидна подкрепа от целия тим, като Алън Айверсън реализира 25 точки, а Нене завърши с 15 точки и 14 асистенции.

„Нуждаем се от всяка една победа,” коментира Айверсън. „Трябва да се концентрираме само върху следващия мач и да се тревожим само за срещата, която играем. Днес играхме чудесно, но така трябва да е и в оставащите двубои.”

За Ню Орлиънс, които спечелиха първата и последната четвърт, но бяха ужасни в другите две, Тайсън Чандлър бе най-резултатен с 15 точки и 18 борби. Крис Пол също направи дабъл-дабъл с 13 точки и 14 асистенции.

В останалите срещи тази нощ:

Вашингтон – Торонто 129:109

Ню Йорк – Сиатъл 99:100

Минесота – ЛА Лейкърс 117:107 (след две продължения)

Далас – Ню Джърси 102:89

Портлънд – Сан Антонио 94:99

Сакраменто – Индиана 102:98