Денвър съкруши Сан Антонио още в първия мач от серията между двата отбора от първия кръг на плейофите в НБА. Нъгетс се наложиха с 95:89 като гост и доказаха на специалистите, че сблъсъкът не е с предизвестен край.

Карлемо Антъни и компания обаче вече са били в същото положение – само преди две години те отново биха Сан Антонио в Мач №1 от серията, но загубиха следващите четири, с което сезонът за тях приключи.

„Момчетата, които бяха в отбора и през 2005 година помнят ситуацията,” каза Маркъс Кемби. „Те се съвзеха и ни биха четири поредни мача. Затова не се радваме толкова на днешната победа. Ние взехме Мач №1, но искаме да спечелим и втория.”

Ако Алън Айверсън и Антъни играят по същия начин и в сряда, то това е напълно възможно. Антъни реализира 30 точки, а Айверсън добави 31, въпреки че в първата четвърт отбеляза едва две.

„Преди две години просто се радвахме, че сме в плейофите,” коментира Антъни. „Сега това вече не ни стига. Знаем, че сме добър отбор и, когато сме на ниво, можем да победим и най-добрите.”

За Сан Антонио Тони Паркър бе най-резултатен с 19 точки, Майкъл Финли добави 15, а Робърт Ори – 14.

В останалите мачове тази нощ:

Кливлънд – Вашингтон 97:82

Кливлънд води с 1 – 0 победи в серията.

Финикс – ЛА Лейкърс 95:87

Финикс води с 1 – 0 победи в серията.

Далас – Голдън Стейт 85:97

Голдън Стейт води с 1 – 0 победи в серията.