Джо Джонсън реализира 25 точки при категоричния домакински успех на Атланта срещу Маями със 106:91 в плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Ястребите поведоха с 3-2 победи в серията и при следващ успех ще се класират за следващия кръг. Резервата Флип Мъри добави още 23 точки в отбора на Атланта, а шестият двубой от серията е в петък в Маями.

Гардът на горещите Дуейн Уейд беше най-резултатен в срещата с 29 точки, а неговият съотборник Джош Смит добави още 20 точки.

В среща от плейофите на Запад Денвър спечели лесно у дома срещу Ню Орлиънс със 107:86 и след 4-1 победи се класира за втория кръг на плейофите в конференцията.

Кармело Антъни вкара 34 точки за златните буци. Във втория кръг отборът, който се класира до тази фаза на директните елиминация за първи път след 1994 година, ще срещне Далас.

Роденият в Денвър Кармело Антъни добави 13 точки и 11 асистенции, докато Джей Ар Смит се отличи с 20 точки за победителите. Дейвид Уест пък беше най-резултатен за Ню Орлиънс с 24, а Крис Пол завърши с 12 точки и 10 асистенции за стършелите.

Съперникът на Денвър в следващия кръг Далас отстрани Сан Антонио Спърс в пет мача.