Кливланд поведе с 1-0 в полуфинала на Изток в НБА, след като спечели домакинската си среща с Атланта с 99:72. Кавалиърс, които изглеждат като основен фаворит за титлата тази година, чакаха девет дни, за да научат името на съперника си на този етап.

Лидерът на Кавс ЛеБрон Джеймс показа защо бе избран за най-полезен състезател в Лигата и вкара 34 точки, спечели 10 борби и подаде 4 асистенции. Това е пета поредна победа за тима в плейофите, което е и нов рекорд в клубната история.

Мо Уилямс, който и в петте досегашни срещи в елиминациите записа дабъл-дабъл, вкара 21 за Кливланд. За гостите от Атланта Джош Смит вкара 22 точки, а Майк Биби - 19. След като елиминираха Маями в седем мача, играчите на Атланта Хоукс са във втория кръг за първи път от 10 години насам.

В Денвър местният тим постигна втора победа над Далас, след като го преодоля със 117:105. Отново силна игра на Кармело Антъни в четвъртата част беше в основата на успеха на тима, докато Дирк Новицки записа 35 точки за гостите. Антъни вкара общо 25, но 15 от тях дойдоха в заключителната част. Бразилският център Нене също вкара 25, Джей Ар Смит добави 21, а Чоунси Бълипс - 18. За Нъгетс това е 15-а поредна домакинска победа в „Пепси сентър” и те не познават загубата на собствен терен от 11-и март насам. В събота вечерта мачовете от серията продължават в Далас.