Отборът на Далас Маверикс ще започне лятната лига на НБА в петък, но без първия си пик в драфта Лука Дончич. Словенецът, който беше избран под номер 3 тази година, все още не е постигнал споразумение с Реал Мадрид за откупуване на състезателните си права, което е задължително условие преди преминаването му в американския тим.

Треньорът Рик Карлайл обясни, че това е само една от няколкото стъпки, които Дончич трябва да направи.

"Той трябва да се освободи от Реал Мадрид, да получи разрешение от ФИБА, да премине задължителните медицински тестове и да подпише договор. Движим се добре с всички задачи, но все още не сме ги завършили", заяви Карлайл.

Далас играе срещу Финикс в първия си мач от лятната лига на НБА, в която отборите пробват различни ростъри, съставени предимно от младоци и ветерани с краткосрочни договори. Дончич ще бъде в залата, но няма да бъде облечен в състезателен екип. 

"Той е с нас във Вегас, но все още не е тренирал с отбора. Надявам се да играе до края на кампа, но не мога да гарантирам, че това ще се случи. Момчето беше в Реал Мадрид до преди 10 дни и не бива да забравяме това", добави Карлайл./БТА