Далас победи със 118:112 Голдън Стейт и се спаси с ранно отпадане от плейофите на НБА. Маверикс бяха на път да се простят с по-нататъшно участие, като само минути преди края на срещата бяха губещи в резултата.

Така миналогодишните финалисти все още няма да последват шампионите от Маями, които вече напуснаха надпреварата. Поне до следващия двубой с Голдън Стейт, тъй като Уориърс имат преднина в серията от 3 – 2 победи, и се нуждаят само от още един успех, за да сътворят поредната сензация на сезон 2006/07.

В днешния мач Далас пропиля аванс от 21 точки, за да губи в един момент с девет точки в заключителните минути. Дирк Новицки отбеляза две последователни тройки, с които стартира серия от 15:0 точки за Маверикс, за да може в крайна сметка неговият тим да триумфира.

Далас бе най-добре представилият се отбор в редовния сезон, но в ситуацията на плейофите и бързата игра на Голдън Стейт, това очевидно няма значение.

Ако Дирк Новицки успее да обърне серията за Далас, това почти сигурно пък ще означава, че именно германецът ще грабне приза за „Най-полезен играч” в НБА.

Новицки завърши Мач №5 с 30 точки и 12 борби, Джош Хауърд добави 23, а още четирима играчи на Маверикс реализираха двуцифрен актив от точки.

Лидерът на гостите от Голдън Стейт – Байрън Дейвис имаше силен ден, като вкара 27 точки с много прецизна стрелба, а Джейсън Ричардсън завърши с 23 точки.

Мач №6 е в четвъртък през нощта, а Голдън Стейт има и домакинско предимство на своя страна, за да приключи серията.

Ако се стигне до последен, седми двубой, то той ще е в събота през нощта в Далас.

В другия мач от днес Торонто също оцеля в серията си срещу Ню Джърси, като се наложи с 98:96 и направи резултата 2 -3 победи.