Звездата на отбора от Националната баскетболна асоциация Чикаго - Йоаким Ноа, ще се подложи на операция на лявото рамо и ще пропусне следващите 4-6 месеца. Френският център, който е сърцето и душата на Булс в последните няколко сезона, получи контузията във втората четвърт на двубоя срещу Далас в петък. Изследванията показаха, че хирургическата интервенция е неизбежна.

"Все още мястото, времето на операцията и рехабилитационната програма не са уточнени. Очакваме Ноа да се възстанови напълно", коментираха от клуба.

Двукратният участник в мача на звездите на НБА пропусна девет мача в началото на сезона заради травма на лявото рамо, а в последствие заради болките в повечето срещи влизаше като резерва. Той има средно по 4,3 точки, 8,8 борби и 3,8 асистенции в 29 мача за Чикаго в кампанията.

Ноа със сигурност няма да бъде на разположение до края на редовния сезон, който завършва на 13 април, но има шансове да се завърне на полето, ако отборът стигна далеч в плeйофите. Чикаго е трети на Изток с 23 победи в 39 мача./БТА