Чикаго Булс се договори да размени Луол Денг за центъра на Кливланд Андрю Байнъм и три бъдещи избора в драфта на Националната баскетболна асоциация, но се очаква още след приключването на сделката да освободи новия си играч, за да не превиши тавана на заплатите си.

28-годишният Денг до този моменти изигра 23 мача от редовния сезон, в които средно постина 19 точки, 6,9 борби и 3,7 асистенции. Според неофициалните информации от „биковете“ са опитали да преподпишат с него, но той е отказал отправената му оферта, затова шефовете са решили да форсират размяната му преди да го изпуснат като свободен агент през лятото.

За Кавалиърс сделката е повече от добра, тъй като британецът ще внесе повече стабилност на позицията леко крило, а със своя опит може да бъде опция и за постовете на младите гардове Кайри Ървинг и Дион Уолтърс.

Байнъм получава заплата от 12,3 милиона долара и ако Чикаго не го освободи, ще прехвърли лимита, над който ще дължи допълнителни данъци. С неговото освобождаване Булс ще остане в комфортната зона и без заплатата на Денг ще спести около 20 милиона долара.