Луол Денг отбеляза 20 точки и решителна серия в третата част за седмата поредна победа на лидера в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Чикаго Булс. Биковете победиха с 92:72 Индиана Пейсърс, с което запазиха аванса си срещу отбора на Оклахома Сити, който оглавява класирането на Запад след успех с 95:91 срещу Далас.

Победата е 32-а за сезона за Чикаго от общо 40 мача, с което Булс оглавяват не само класирането в Източната конференция, но и в НБА. Маями Хийт е на второ място с балас от 28:9 победи, а третата позиция към момента заема отборът на Орландо Меджик.

Оклахома Сити е лидер на Запад и също като Чикаго има само осем загуби, но Тъндър са изиграли два мача по-малко от съперниците си. Сан Антонио е на второ място, следван от Лос Анджелис Лейкърс.

Звездата Дерик Роуз добави 13 точки към 20-те на Луол Денг при разгрома на Чикаго срещу Индиана. Той наниза три коша след изстрели от зоната за три точки през третата четвъртина, с което Булс се откъснаха в резултата. В основата на победата обаче беше играта под коша, като Йоахим Ноа спечели 17 борби и Чикаго направи огромна разлика в този компонент при 60:32.

Ръсъл Уестбруук вкара 24 точки, а Кевин Дюран добави още 22 за обрат и победа на Оклахома Сити срещу шампионите от Далас. Тъндър вкараха последните осем точки в мача, а серията преди сирената започна Уестбруук с тройка при изоставане с една точка само 2:25 минути преди края. Така точната стрелба на Дирк Новицки се оказа последна за Маверикс в мача.