Четирима легендарни баскетболисти влязоха в Залата на славата на НБА за 2018 година. Двукратният носител на приза за "Най-полезен играч на лигата" в последователни години Стив Неш, две звезди в лицето на Джейсън Кид и Грант Хил, които споделиха наградата за ,"Новобранец на сезона" през 1994/95 и комбинирано изиграха 37 сезона в НБА и един от най-великите стрелци от тройката в историята на играта – Рей Алън.

Бившият пойнт-гард на Финикс Сънс Неш, който е родом от Канада, беше лидер по асистенции в НБА в пет сезона и участва осем пъти в Мача на звездите.

Играчът сподели на церемонията по награждаването, че тайната на успеха се крие в постоянното надграждане и постигане на всяка поставена цел: "Не очаквах да бъда тук, ако трябва да съм честен. Трябва да си постоянно мотивиран и целеустремен, ако искаш да си на върха и да сбъдваш своите мечти. Когато бях млад и се опитвах да пробия в НБА, пратих своя демо касета на над 30 колежански отбора с мои изпълнения, но никой не ме отрази. Никой не хареса особено това, което видя на касетата, но това което те не виждаха беше страстта и работната етика, която няма да изчезне в следващите 20 години."

За 18 години кариера в НБА Неш завършва с над 90% успешни стрелби от наказателната линия, което е рекорд в лигата и се намира в момента под номер 6 в класацията за най-добри подавачи на всички времена. Плеймейкърът благодари и на своя треньор през годините Джей Триано, който беше наставник на националния отбор на Канада, а сега ръководи Шарлът Хорнетс: "Моят треньор и герой беше Джей Триано, той му научи да обичам играта и ми каза -Стрелбата е като дишането – трябва да го правиш всеки ден, за да живееш."

Джейсън Кид игра 10 пъти в Мача на звездите и се изкачи до номер 2 при играчите с най-много асистенции по време на 19-годишната си кариера. През 2011 година Кид стана и шампион на НБА с Далас Маверикс, които победиха Маями Хийт на финала с 4-2 успеха. Той е номер 2 на всички времена при откраднатите топки.

Грант Хил беше участник в Мача на звездите през сезон 1996/97 и спечели две поредни национални титли на САЩ с колежанския отбор на университета Дюк през 1991 и 1992 година.

Рей Алън, подобно на Джейсън Кид, 10 пъти участва в Мача на звездите, като е с основен принос за титлите на Бостън Селтикс през 2008 година на финала срещу Лос Анджелис Лейкърс и пет години по-късно с екипа на Маями Хийт срещу Сан Антонио Спърс. Той е рекордьор по тройки в историята с 2, 973.

"Не вярвам в таланта. Тук съм, защото работих усилено през целия си живот. Какъв невероятен списък от играчи. За мен е чест да бъда в този майсторски клас на НБА за 2018 година", каза той. /БГНЕС