Анонимен представител на шампиона в НБА Голдън Стейт Уориърс заяви пред сайта "The Atlantic", че никой в клуба не знае дали Кевин Дюрант ще остане в отбора и след края на настоящия сезон.

Договорът на 10-кратния участник в "Мача на звездите" изтича в края на месец юни и от 1 юли той ще бъде свободен да подпише с всеки друг тим в Лигата. Според мнозина специалисти Ню Йорк Никс е фаворит за подписа на Дюрант.

"Нямяме идея какви са плановете на Дюрант. Всички в отбора искаме той да остане, но в момента не можем да направим нищо повече. Ако все пак реши да напусне, ние ще бъде щастливи от факта, че той изкара три чудесни години тук", каза човекът от Голдън Стейт.

Дюрант се присъедини към Голдън Стейт през лятото на 2016 година като свободен агент и помогна на "златните войни" да спечелят две титли, като той взе приза "Най-добър играч" във финалната серия и в двата сезона. През настоящия Голдън Стейт води в класирането в Западната конференция с баланс от 41 победи и 16 загуби, а Дюрант има по 27,6 точки, 7 борби и 5,9 асистенции средно на мач./БТА