Отборът на Бруклин Нетс се подсили с двама опитни играчи за предстоящото доиграване на сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА) в Орландо, което ще започне в края на този месец.

"Мрежите", които бяха засегнати тежко от пандемията от коронавирус, подписаха с 40-годишния гард Джамал Крауфорд и с 31-годишното крило Майкъл Бийзли.

Крауфорд, който е единственият състезател в цялата история на лигата, вкарвал 50 точки за четири различни отбора, и е трикратен носител на приза за "Най-добър шести играч", се завръща в НБА след едногодишно отсъствие. За последно той игра за тима на Финикс Сънс през сезон 2018/19.

31-годишният Бийзли, който през 2008 година бе избран под номер 2 в драфта, за последно игра в китайския Гуандун Саутърн Тайгърс. През сезон 2018/19 той бе част от състава на Лос Анджелис Лейкърс.

Сезонът в НБА ще се рестартира на 30 юли в комплекса "Дисни Уърлд" в Орландо, а заради пандемията от COVID-19 Бруклин няма да може да разчита на ДиАндре Джордан, Спенсър Динуиди, Таурон Принс и Уилсън Чандлър. Аут са и възстановяващите се от контузии Кайри Ървинг и Кевин Дюрант.