Преди 27 години светът загуби един от най-великите баскетболисти в историята си – Дражен Петрович. Неговият брат – Александър, сега е селекционер на бразилския национален отбор по баскетбол и пред хърватските медии разкри какво е намерил в портфейла на Дражен след инцидента.

Кариерата на Петрович премина през Шибеник, Цибона и Реал Мадрид, след което той блестя и в НБА – за отборите на Портланд и Ню Джърси Нетс. Седмици преди смъртта на Дражен усилено се говореше, че той може да напусне САЩ, за да се завърне в Европа. Най-много се спекулираше за преминаване в гръцкия колос Панатинайкос, който тогава бе воден от Желко Павличевич, а при атиняните играеше и неговият голям приятел Стойко Вранкович.

Последната точка, реализирана в бляскавата кариера на Дражен Петрович /видео/

Друг отбор, който се интересуваше ясно от Дражен, беше Хюстън. „Ракетите” бяха ръководени от хърватина Руди Томянович.

„Дражен закова 44 точки срещу Хюстън, като това бепе негов рекорд в НБА. След това пък Руди искаше да го вземе. След инцидента намерих хартия в неговия портфейл, на който бяха написани имената на Ню Йорк Никс, Ню Джърси Нетс, Хюстън Рокетс и Панатинайкос”, каза братът на Дражен.

За съжаление, светът не успя да разбере какъв щеше да е избора на Баскетболния Моцарт. „Хората си мислят, че тези сезони бяха най-добрите за него, но аз вярвам, че най-силните предстояха пред него. Никога обаче няма да разберем дали това щеше да е така”, каза Александър Петрович пред Vecernji list.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.