Бостън Селтикс привлече Стефон Марбъри, след като бившият гард на Ню Йорк Никс премина медицински тестове при шампионите. Още тази нощ 32-годишният баскетболист се очаква да бъде по екип за двубоя срещу Индиана Пейсърс. Марбъри не е играл мач повече от година, след като се превърна в „черната овца” за Ню Йорк Никс, и дълго време не можеше да оправи положението си в тима от Голямата ябълка.

„Много се радваме, че имаме играч от калибъра на Стефон в състава си,” заяви генералният мениджър на Бостън Дени Ейндж. „Целият ни клуб е сигурен, че Стефон може да играе важна роля в нашите опити да спечелим нова титла.”

Марбъри, който си „спечели” омразата на цялото ръководство на Никс, на съотборниците си в Ню Йорк, и на феновете, бе освободен във вторник. Предполага се, че Селтикс са му предложили минималната заплата за ветеран – 1.3 милиона долара на година.

Стефон Марбъри се появи на тренировъчната база на Бостън в Уолтъм малко преди обед, и проведе заниманието с усмивка на лицето, като често потупваше екипа си и емблемата на Селтикс. В състава на Бостън, Марбъри ще е резерва на титулярния пойнт гард Рейжон Рондо, роля, която миналата година изпълняваше Сам Касел.