Лидерите в Западната и Източната конференции на НБА Лос Анжелис Лейкърс и Бостън Селтикс постигнаха поредните си победи през редовния сезон.

Шампионите от Бостън регистрираха 36-ата си победа от началото на сезона след успех над Орландо Меджик с 90:80 точки като гости в голямото дерби на Изтока. Така Келтите сложиха край на серията от седем поредни победи на магьосниците.

В редиците на Бостън отново блестеше Пол Пиърс - 27 точки и 10 борби, а Глен Дейвис добави 16 точки. Дуайт Хауърд от Орландо, който стана първият играч в историята с над 3 милиона гласове за Мача на звездите, завърши с 11 точки и 11 борби преди да напусне за шесто лично нарушение 2:30 минути преди края.

Езерняците пък се наложиха над Вашингтон Уизардс със 117:97 точки и продължават да са тимът с най-добри показатели в лигата. Лейкърс има актив от 34 победи и 8 загуби, което е най-добрият старт на отбора от сезон 1971/72 година насам.

Андрю Бинъм бе най-резултатен за домакините с 23 точки, а освен това хвана и 14 борби. Центърът Пау Гасол пък добави 18 точки. Звездата Кобе Брайънт този път бе с по-скромен актив - 11 точки, 5 асистенции и 4 борби за 28 минути игра - точно в деня, на който преди три години постигна рекорд от 81 точки. Малко преди това Брайънт за 11-и пореден път бе избран да участва в Мача на звездите - Ол Старс Гейм.