Четирикратният шампион на НБА Шакил О’Нийл подписа договор с Бостън Селтикс, който този сезон игра във финала за титлата в лигата.

 

38-годишният О’Нийл игра през последната година в Кливлънд Кавълиърс, но напусна отбора като свободен агент и сега се мести при най-успешния отбор в НБА, съобщиха от Бостън.

 

Келтите го взимат заради травмата на центъра Кендрик Перкинс, който претърпя операция на коляното и ще се върне на полето най-рано през февруари.

 

От клуба не разкриха детайли по контракта на Шак. Според вестник „Бостън Глоуб” обаче става въпрос за договор за два сезона с обща заплата най-малко от 1,4 милиона долара.

 

„Не всеки ден Бостън може да привлече играч от калибъра на Шакил” - коментира шефът на баскетболните операции в клуба Дани Ейндж - „Той е много опитен и се надявам, че ще бъде чудесно допълнение към нашия състав.”

 

Самият О'Нийл пък заяви, че най-голямо удоволствие му доставя мисълта да бъде рамо до рамо в един отбор с играчи като Пол Пиърс, Кевин Гарнет, Джерамейн О’Нийл и Ражон Рондо.

 

Шак влезе в НБА през 1992 година и заигра в Орландо Меджик. След това той се премести в Лос Анжелис Лейкърс, където спечели три титли и в Маями Хийт, където пък има една титла.