Ветеранът Блейк Грифин, един от най-опитните играчи на позицията център в Националната баскетболна асоциация (НБА), се е съгласил да подпише договор с отбора на Бостън Селтикс. Това съобщи за агенция АП човек, който е запознат с преговорите и детайлите по сделката.

Човекът е поискал да остане анонимен, тъй като договорът на Грифин с Бостън все още не е обявен официално. За първи път за подобна сделка стана ясно от информация на телевизия ESPN.
33-годишният Грифин би трябвало да помогне на шампионите на Източната конференция да компенсират отсъствието на основния си център Робърт Уилямс Трети, който по всяка вероятност ще пропусне двубоите в следващите от 8 до 12 седмици заради операция на коляното. Друг проблем в Бостън е контузията на 218-сантиметровия Люк Корнет, който направи разтежение на глезена малко след началото на подготвителния лагер.

Грифин, номер 1 в драфта за селекция през 2009-а година, през последния сезон играеше за Бруклин. Във визитката му са записани шест участия в Мача на звездите, както и средно 19.8 точки и 8.2 борби за 12 години.