Бостън показа, че се е отърсил от лошата серия и влезе в нова победна такава. Шампионите победиха Минесота със 109:101 в ранния неделен мач в НБА и така взеха 11 пореден успех. Кевин Гарнет остана у дома заради грип, но в негово отсъствие блесна Пол Пиърс, който вкара 36 точки, а към тях добави осем борби и шест асистенции. Ветеранът само успя да възкликне: „Ей, и на 31 все още ме бива!”

Ал Джеферсън бе най-полезен за Минесота с 36 точки, но тимът му загуби трети пореден мач. Ранди Фойе добави 21 точки и девет асистенции за Тимбъруулвс.

Кевин Гарнет, който пропусна да се изправи срещу бившия си отбор, има висока температура, и вероятно няма да играе още в един мач. „Той е болен. Наистина е много зле. Вероятно няма да играе във вторник. Той не би пропуснал мач, особено като днешния, ако наистина не се чувстваше ужасно,” заяви старши треньорът на Бостън Док Ривърс.

Шампионите имаха преднина от цели 21 точки в третата четвърт, но след това Минесота натисна и влезе в серия от 15:2 точки. Гостите започнаха последната част само с пет точки пасив, но Бостън показа достатъчно класа, за да завърши необезпокоявано мача.

В другия двубой от тази нощ, който вече завърши, Орландо преодоля без особени проблеми Торонто като гост със 113:90. Центърът на Торонто Крис Бош не бе във форма и остави своя колега от Орландо Дуайт Хауърд да прави каквото поиска на паркета. Така Хауърд вкара 29 точки и овладя 14 борби за 34 минути, и с помощта на съотборниците си постигна хубава победа.