Ръководството на Бостън Селтикс е провело разговори с легендата на Индиана Реджи Милър, за да се опита да го върне при професионалистите и да помогне на някогашния голям клуб да се завърне сред фаворитите за титлата.

Милър сложи край на кариерата си преди две години, а потникът му с номер 31 бе изваден от употреба в Индиана миналия сезон. Той продължава да държи 13-о място сред водещите реализатори в Лигата за всички времена, като е отбелязал 23279 точки. Милър остава и досега лидер по най-много вкарани и опитани тройки.

„Поласкан съм, че все още някой смята, че мога да помогна на отбор от НБА да спечели титлата,” коментира Милър пред TNT. „Имах кратък разговор с ръководството на Селтикс за състава за предстоящия сезон и евентуалната роля, която мога аз да имам в него. Но към момента съм доволен от ролята на анализатор за телевизия TNT.”

Както Милър, така и от Бостън, потвърдиха, че крилото, който навършва 42 години този месец, наистина би помислил сериозно върху своето завръщане, тъй като за 18 години в НБА, всичките с екипа на Индиана, той не осъществи мечтата си да спечели титлата.

Освен че е телевизионен коментатор, Реджи Милър има и филмова продуцентска къща, наречена „Буум Бейби Пръдакшънс”, и е един от вадещите на ТВ-шоуто „На живо с Реджис и Кели”. Но в първото лято без баскетбол, Милър призна, че няма същата тръпка.

Бостън Селтикс наистина гради шампионски състав, като до момента направи най-големите летни трансфери, с привличането на Рей Алън и Кевин Гарнет. Заедно с Пол Пиърс, тримата ще са ядрото на тима, но останалата част от състава все още е далеч от завършена. Само шестима от останалите баскетболисти имат договори за предстоящия сезон.