Бостън Селтикс показа класа и във втората финална среща на Изток, като отново победи Орландо и вече води с 2-0 в серията.

Детелините се наложиха този път като гости с 95:92 с 28 точки на лидера си Пол Пиърс и с 25 на Раджон Рондо. За домакините от Флорида с 30 точки завърши Дуайт Хауърд, а Винс Картър и резервата Джей Джей Редик с 16.

Кевин Гарнет и Кендрик Пъркинс добавиха по 10 за успеха на Бостън, който е домакин в третата среща от серията, насрочена за събота.

Първата част премина при поделено надмощие, като двата състава си размениха водачеството по два пъти, но в крайна сметка накрая Орландо водеше в края й с 1 точка - 28:27.

Във втората част картината не се промени особено и играта вървеше кош за кош до последната минута, когато гостите от Бостън се възползваха от грешки в атака на домакините и дръпнаха с 5 точки, а в края на полувремето имаха аванс от 2 - 51:53.

През второто полувреме Бостън показа най-доброто от своята защита и постепенно започна да трупа аванс, който завърши на 8 точки в края на третата част. Две тройки и две пресечени топки бяха заслугата на Кевин Гарнет и Рондо за 78:70.

В началото на четвъртата част домакините отново взеха водачеството, но по-малко от шест минути преди края Бостън си го върна на 85:83 след серия от 13:4 точки. При 90:89 за Бостън 3:35 минути преди края Кевин Гарнет и Рондо се оказаха с точен мерник и направиха аванса 5 точки. 31 секунди преди края Орландо не успя да се върне в срещата заради пропуснати два наказателни удара на Винс Картър, както и неуспешне стрелба от близко разстояние на Хауърд.