Бившият баскетболист от НБА Родни Роджърс остана парализиран от врата надолу, след катастрофа с високопроходим автомобил. Новината съобщи треньорът Дейв Одъм, който бе наставник на Роджърс в колежанските години. Родни управлявал машината в гората край Ванс Каунти, Северна Каролина, когато паднал от нея и причинил нещастието. Към момента той вече се намира в болница в Атланта, специализирана със случаи от катастрофи.

37-годишният Родни Роджърс има 12 сезона в НБА, и награда за Най-добър шести човек пред сезон 1999-2000. Той завърши кариерата си във Филаделфия през 2005 година.

След приключването с професионалния спорт, Роджърс се завърна в родния си град Дърам и започна работа като оператор на тежки машини към общинска служба. Той дори бе повишен в управител преди шест месеца. Освен това Родни работи на доброволни начала като треньор на девическия баскетболен отбор в местната гимназия и е дарил компютърна зала на общежитията. Роджърс приел работата, само за да се занимава с нещо полезно, тъй като благодарение на НБА е финансово осигурен до края на живота си.

Родни Роджърс бе избран в първия кръг на Драфта в НБА през 1993 година от Денвър. Освен за Нъгетс и Сиксърс, той е играл още за ЛА Клипърс, Финикс, Бостън, Ню Джърси и Ню Орлиънс.