Във връзка с изказване на г-н Валентин Златев пред медиите, че няма да разреши на състезателите на ПБК Академик Лукойл да участват в национален отбор мъже, докато помощник треньор на отбора е Константин Папазов официалното становище на БФ Баскетбол е следното:

„Решението на Треньорския съвет за определяне на най-подходящите помощник треньори на Национален отбор мъже, което напълно съвпада с мнението и на ръководството на БФ Баскетбол, бе да бъдат предложени на старши треньора на отбора Пини Гершон българските треньори Любомир Минчев и Георги Младенов. По време на визитата на Гершон за Мачът на звездите това предложение му бе представено недвусмислено като единственото официално предложение от страна на БФБаскетбол. Тъй като, по принцип окончателният избор на помощник треньори е право единствено на старши треньора, Пини Гершон обяви, че единият от помощник треньорите му ще бъде Константин Папазов и приема другият му асистент да бъде Любомир Минчев.

Искрено се надяваме, че този конфликт ще бъде решен в полза на националния интерес и няма да се стигне до неявяване на играчи в Националния отбор.”