Един от най-популярните баскетболисти на последното десетилетие – Алън Айверсън – съвсем скоро може да се озове в турското първенство. Според последните информации, Бешикташ е предложил два милиона долара на Айверсън за един сезон, плюс бонусите.

„В много сериозни преговори с Бешикташ сме,” разкри мениджърът на гарда Гари Муур. „Истанбул е много красиво място, доколкото знаем. Не е чак толкова далеч от САЩ, а първенството е оспорвано, което прави цялото предложение атрактивно.”

Бешикташ е изпратил договора на Айверсън в понеделник, и се надява на отговор до края на седмицата, но според източници, може да отнеме и десетина дни, за се финализира сделката.

Една от пречките, изникнали през уикенда, бе изискването на Айверсън, да не може да бъде глобяван с повече от 1 процент от базова заплата от 1.5 милиона долара.

„Отговорът” имаше далеч по-изгодни оферти от Китай това лято, но е по-заинтригуван от възможността да играе в Истанбул. Айверсън имаше куп проблеми с последните си отбори в НБА, затова нито един не го покани дори на тренировъчен лагер.