Кливлънд загуби със 74: 93 от Хюстън в първия от двата мача в НБА през изминалата нощ. Пораженията за Кавалиърс обаче тепърва ще стават още по-неприятни, след като най-добрият защитник в състава Бен Уолъс счупи кост на десния си крак. Уолъс ще отсъства около месец и половина от терена.

„Със сигурност ще се върна в плейофите, надявам се и преди тях да съм готов,” обеща Уолъс. „Наистина, не знам от каква помощ ще съм на отбора само за плейофите. Ще е трудно, защото ще съм излязъл от ритъм. Не искам да съм в състава, ако така ще затрудня отбора си. Ще имам доста за наваксване.”

Звездата на Кливлънд ЛеБрон Джеймс също имаше ужасна вечер, като пропусна куп изстрели, не спря да мрънка на реферите и за първи път в цялата си кариера не направи нито една асистенция за 48 минути. Той отбеляза 21 точки, но стреля точно толкова пъти.

Хюстън от своя страна демонстрира добър баскетбол и заслужено се поздрави с победата. Яо Минг вкара 28 точки, а Рон Артест добави 15, в допълнение на невероятната защита срещу Джеймс.

В очаквания с интерес сблъсък между Лос Анжелис Лейкърс и Финикс Сънс, или отново Коби Брайънт срещу Шакил О`Нийл, победителят очаквано бе Лейкърс. „Езерняците” се наложиха с повече от убедителното 132:106 и вече има три успеха този сезон срещу Финикс. Лейкърс вкара 70 точки само през първото полувреме, с което загатна разгрома. „Слънцата” бяха безсилни, особено без своя лидер Стив Неш, както и без трайно отсъстващия Амари Студемайър. Гардът е с навехнат десен глезен и състоянието му се преценява ден за ден. В следващия мач, който играе, Стив Неш почти сигурно ще премине границата от 13000 точки в кариерата си, тъй като от това постижение го делят само три точки.

Брайънт завърши с 22 точки и осем борби, а най-полезен бе Ламар Одъм с 23 точки и девет борби. Пау Гасол добави 16 точки и девет борби за успеха. За Финикс по 18 точки реализираха Леандро Барбоса и Аландо Тъкър, който започна мача на мястото на Неш. Шакил О`Нийл се отчете с 12 точки и седем борби.