Голдън Стейт Уориърс е на седмици от това да открие нов спортен и развлекателен комплекс, който струва впечатляващите 1.5 млрд. долара. Президентът на тима Рик Уелтс заяви, че това е възможно поради технологичния бум в града през последните години. През последните повече от 40 г. „воините" играят домакинските си срещи в старата арена в Оукланд, отвъд залива Сан Франциско.

Уелтс уточнява, че Голдън Стейт не е получил публично финансиране за проекта, определяйки го като безпрецедентен за модерния спорт. Съоражението ще бъде луксозно и модерно, а президентът на тима се похвали, че 70% от привържениците, притежатели на сезонни карти са подновили своя абонамент.

„Воините" са най-успешният отбор в НБА през последните няколко сезона, като участваха в пет последователни финала, от които спечелиха три. Те сдадоха титлата през тази година след загуба от Торонто Раптърс.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.