Бившият баскетболист Еди Грифин е загинал в катастрофа, разкриха медиите в САЩ. Крилото, което за последно игра в Минесота Тимбъруулвс, се забил със спортната си кола в товарен влак, като предизвикал жесток сблъсък.

Грифин бил до такава степен обгорял, че трябвало да бъде разпознат по зъбите.

25-годишният играч започна кариерата си в Хюстън през 2001 година. Той обаче бе освободен от Минесота през месец март тази година.

Роденият във Филаделфия Грифин много бързо се приспособи към бляскавия живот в НБА и започна да се забърква във всякакви проблеми.

Един от съотборниците му в Минесота, Марк Мадсън, сподели: „Еди Грифин никога не е бил много шумен в съблекалнята, всички го обичахме. Когато се представяше добре, ние се радвахме с него. Когато имаше проблем, и ние го преживявахме.”

През ноември 2003 година Грифин бе обвинен в въоръжено нападение, от своята приятелка, която твърдеше, че той я е ударил с юмрук в лицето и се е опитал да я застреля, докато тя си тръгвала. Грифин пропусна тренировки и пътуване на отбора, и така Хюстън се отказа от него, като го освободи през декември.

Месец по-късно, Грифин получи договор от Ню Джърси Нетс, където дори му осигуриха личен асистент, който да му помага и да го държи под око.

Два месеца след това и Ню Джърси го отхвърли, след като Грифин напусна отбора, за да влезе в клиника за лечение на пристрастяване към алкохол.

Минесота му предложи едногодишен контракт за сезон 2004/05. Той изигра 70 мача, като бележеше средно по 7.5 точки и овладяваше по 6.5 борби. Така Тимбъруулвс продължиха още договора му. Статистиката му обаче започна да пада непрекъснато и миналия сезон Грифин се появи в едва 13 мача.

Лигата го наказа за пет мача, след като той бе признат за виновен за лека катастрофа в Минеаполис. По-късно Грифин напусна програма за лечение на наркомани, и Минесота го освободи на 13 март.

Според полицейския доклад, Грифин, който шофирал своята спортна кола, не е спрял на железопътна линия и е пресякъл, сблъсквайки се с товарен влак.

По последна информация, преди трагедията, Еди Грифин се е опитвал да влезе отново във форма, за да играе в Европа през следващия сезон.