Гардът на Индиана Пейсърс Джамал Тинлси и негови приятели попаднаха в престрелка днес сутринта пред хотел в центъра на Индианаполис. Тинлси се отърва невредим, но Джоуи Катато, служител в клуба, е бил прострелян в двете рамене. Двамата седели заедно в Ролс-Ройса на Тинсли, когато стрелбата започнала. 48-годишният Катато моментално е откаран в болница, където му е оказана медицинска помощ и по-късно е бил изписан.

Полицията обяви, че стрелбата е била в опит да бъде застрелян Тинсли, след като играчът и приятелите му се конфронтирали с друга групичка в нощен клуб „Клауд 9".

 

Говорителят на НБА Тим Франк заяви: „Събираме подробности, но преди да знаем повече, нямаме коментар.“

 

Компанията на Тинсли пристигнала в клуба с три коли, собственост на баскетболиста – Мерцедес, Ролс-Ройс и Джодж Чарджър. Според властите, именно заради автомобилите хората наобиколили Тинсли и започнали да се заяждат с него за парите и колите му.

След като Тинсли и приятелите му напуснали заведението, те видели, че са следени от сив Крайслер и четен пикап. Вместо да си тръгнат към вкъщи обаче, Тинлси и ко спрели пред хотел Конрад и тогава започнала престрелката. Ролс-Ройсът бил засегнат от няколко куршума, а в Додж-а имало пет дупки от куршуми.

Стрелбата продължила дори когато автомобилите потеглили, а братът на Тинсли – Джеймс опитал да отвърне със собствения си пистолет.

Властите пристигнали на мястото в 3:40 сутринта.

Джамал Тинсли не за първи път попада в центъра на проблемите. Преди около година той и съотборникът му Маркис Даниелс се сбиха в бар, заради което ще бъдат съдени на 14 януари 2008 година.