Известният със страстта си по баскетбола нов президент на САЩ Барак Обама започна деня с обсъждане на бюджета за 2010 година, а го приключи със среща с отбора на Чикаго Булс.

Всички баскетболисти и треньорският екип посетиха Обама в „Синята стая” на Белия дом. „Беше невероятно изживяване,” коментира фаворитът за Новобранец №1 на сезона Дерик Роуз. „Никога не съм имал шанс да посетя Белия дом, но президентът ни даде възможност да го направим, и ние се възползвахме. Беше ми малко нервно да стоя до него, но когато такъв човек като него ти знае името, е просто страхотно.”

Роуз сподели, че визитата, която включвала и тур на Белия дом, ще остане завинаги в съзнанието му. „Обама познаваше всеки един от нас, наистина е фен на Чикаго Булс,” обясни младокът. 20-годишният Роуз заяви, че откакто новият президент е в центъра на медийното внимание, и той се интересува повече от политика. „Наистина сега чета повече вестници, както и новини онлайн, а майка ми ми се обажда редовно да обсъждаме политика.”

Барак Обама е роден в Хавай, но е жител на Чикаго от дълги години и не крие, че е запален спортен фен, най-вече на местния баскетболен Булс.