Денис Шрьодер отбеляза рекордните в кариерата си 28 точки, а отборът на Атланта победи със 110:106 Кливланд и нанесе първо поражение на шампионите от изминалия сезон в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Това обаче не се отрази видимо на класирането, след като Кавс запазиха лидерската си позиция в Цетралната дивизия, а Хоукс останаха втори в Югоизточната.

Кливланд губеше с 81:96 в началото на втората част, но шампионите показаха дух и съкратиха изоставането си на четири точки с кош на Леброн Джеймс само 3:14 минути преди финалната сирена. 

Хоукс отговориха с шест безответни точки, но две последователни тройки на Джеймс и Кайри Ървинг направиха резултата 106:103 в полза на Атланта едва 48 секунди преди края. В крайна сметка силите на домакините не стигнаха и те вече са с баланс от 6/1 победи срещу поражения.

Кент Бейзмор отбеляза 25 точки за Атланта (5/2), а Пол Милсап добави 21. Дуайт Хауърд пък спечели 17 борби, въпреки че получи четири шева след удар в лицето през първото полувреме. За шампионите се отличи Ървинг с 29 точки, докато Кевин Лов завърши с 24. Леброн Джеймс добави 23, след като вкара само две през първото полувреме.

Въпреки че мачът между Кливланд и Атланта беше чакан с най-голям интерес, истинската драма бе на запад. Марк Гасол отбеляза кош със сирената за победа на Минесота със 108:107 срещу Денвър, за да спре серия от две поредни загуби за Гризлийс. Харисън Барнс пък отбеляза 31 точки за Далас при победата със 109:97 срещу Лейкърс в Лос Анджелис, където Маверикс записаха втора поредна победа. Това е и 11-и пореден успех за Далас срещу Лос Анджелис Лейкърс.

И за да бъде картината пълна, Портланд надви Финикс със 124:121 в най-резултатния мач за вторник вечер. Деймиън Лилард отбеляза 38 точки, включително важни хвърляния след наказания в последните секунди, а Крисчън Маккълъм добави 33 пункта за Блейзърс, за които това е трети пореден успех. Ерик Бледсоу пък завърши мача с 31 точки в полза на Финикс./БТА