Собствениците на Атланта Хоукс обявиха, че са стигнали до единодушно решение да продадат 100% от акциите на клуба. 

През септември миналата година имейл с расистко съдържание на един от акционерите стана достояние на медиите, което принуди Брус Ливинсън да обяви, че иска да се раздели със своя пакет акции.

Сега и останалите акционери в клуба се договориха да пуснат за продажба дяловете си от отбора, както и правата върху залата, в която играят "ястребите" - "Филипс Арина".

Засега сред изявилите интерес да придобият собственост върху клуба от щата Джорджия са бившата звезда в Лигата Грант Хил, бившият президент на Торонто Раптърс Браян Коланджело и бизнесменът Шелдън Аделсън. Последният продаден отбор в НБА - този на Лос Анджелис Клипърс през миналата година, бе закупен от Стийв Балмър за 2 милиарда долара, но очакванията са собствениците на Атланта да вземат доста по-малко пари.

Единственото сигурно към момента е, че който и да придобие контролния пакет акции на лидера в Източната конференция, няма да има правото да променя локацията клуба. Това потвърди говорителят на Националната баскетболна асоциация Майк Бас./БТА