Малик Бийзли, който играе като гард за отбора от НБА Минесота Тимбъруулвс, е арестуван в събота през нощта и все още е задържан в ареста без възможност да бъде пуснат под парична гаранция. Обвиненията срещу него са за престъпления за притежание на оръжие и разпространение на наркотици в Минеаполис, според към полицейските доклади по случая. Съдът вече стартира процедура срещу баскетболиста.

Според доклада на съда в окръг Хенепин, Бийзли е обвинен в притежание на наркотични субстанции и в още едно престъпление- получаване и укриване на откраднато чуждо имущество. 23-годишният играч от НБА е арестуван, след като е извадил пистолет и го е размахал пред лицето на друг човек, който обаче е успял да позвъни в полицията, съобщава телевизия ESPN.

След като са получили заповед за обиск, полицаите са открили у дома му в Плимът (Минесота) марихуана и оръжия, повече от едно.

"По време на претърсването, прекалено много хора, повече от позволеното, са се намирали в дома на Малик Бийзли. Той ще бъде защитен по най-енергичен начин за обвиненията, които са му отправениe, заяви адвокатът на обвиняемия баскетболист Стив Хени.ge

От клуба му Минесота Тимбъруулвс заявиха, че са наясно със ситуацията и се намират в процес на събиране на още информация.

Бийзли има средно по 20.7 точки на мач, 5.1 борби в 14 мача, всички като титуляр за Минесота, след като беше привлечен от Денвър Нъгетс през февруари. За Денвър има 41 мача, всички като резерва, със 7.9 точки средно на мач.