Полицията в Германия задържа петкратният шампион на НБА Денис Родман в понеделник, съобщи Associated Press. Гигантът участва в благотворителен мач под наслов „Легендите на американския баскетбол” в град Трир.

След срещата обаче Родман решил да си отпразнува, както си знае. Организаторите на мача се съгласили да поемат още една нощувка в хотела, но не и да платят за гуляя.

На следващата сутрин обаче Денис напуснал спокойно стаята си, без да обърне внимание на сметката от 3400 евро, която натрупал от поръчаните алкохолни напитки.

След оплакването от хотела, полицията започнала издирване и не след дълго спряла колата на Родман на път за летището. Той бил принуден да отиде в участъка, и да остане там, докато не заплати въпросната сметка, възлизаща точно на 3391.77 евро, плюс още 1700 евро глоба, за да не се повдига дело срещу него.

Това задържане все пак е сред „невинните” изцепки на Денис, който миналата година бе арестуван зад побой над жена в хотел, а след това бе осъден условно и трябваше да полага общественополезен труд. Ето какво все пак свърши Родман на немски терен: