Дебютът на Алън Айверсън за Мемфис Гризлис се отлага. Гардът е получил разтежение в сухожилие на левия крак, по време на двустранна игра в неделя, и не успя да запише първи мач за новия си отбор в първата контролна среща през миналата нощ.

Днес той ще премине преглед на ядрено-магнитен резонанс в Мемфис, и няма да играе и срещу Оклахома Сити във втората проверка.

За Айверсън, популярен с не особено отдаденото си отношение към тренировките, да получи травма по време на занимание със сигурност просто подкрепя тезата му – че не се нуждае от много-много упражнения. „Изобщо не става дума да се пазя в случая. Просто не мога да играя. Ако беше Мач №7 от финалите, пак нямаше да мога,” отсече ветеранът.

34-годишният Айверсън, който подписа за една година с Мемфис, след като бе останал свободен агент, сподели, че не е имало никакви индикации за травмата. „Просто си дриблирах с топката, пресичах центъра. Опитах се да спра и чух изпукване,” обясни Отговорът. „Естествено, веднага споделих с лекарите. Преди не ми се е случвало такова нещо, така че не знам колко време ще отнеме да се възстановя.”

Роденият в Хемптън, Вирджиния Алън Айверсън трябваше да изиграе първия си мач в родния щат от 1996 година насам, и призна, че е доста разочарован. Разпродадената зала в местния университет също не посрещна доволни фенове. „Доста неприятно, особено предвид факта, че съм си у дома и всички тук искат да ме видят,” завърши Айверсън.