Детройт Пистънс обяви снощи, че Алън Айверсън повече няма да играе през този сезон, нито до края на редовния, нито в плейофите, ако отборът се класира за тях. Възпалението на гърба, което мъчи отдавна гарда, е причина за решението на клубното ръководство.

„След като разговарях с Алън и нашия медицински екип, разбрах, че трябва да го оставим да почива до края на сезона, това е най-доброто решение в този момент,” заяви президентът по баскетболните операции в Детройт Джо Дюмарс. „Макар, че игра в последните три мача, той продължава да усеща дискомфорт. В момента за него е невъзможно да се подготвя физически, за да играе на нивото, на което е свикнал.”

Дюмарс и Айверсън са се срещнали вчера, като по време на дискусията, Алън се е извинил за коментарите си в сряда, когато обяви, че по-скоро би се отказал, отколкото да седи на пейката. Самият Айверсън е предложил да не играе повече този сезон, тъй като според него по-скоро пречи, отколкото помага на отбора. Дюмарс е приел решението на баскетболиста.

След края на сезона обаче, Айверсън става свободен агент, а Детройт се освобождава от задължението да му плаща по 20.8 милиона долара. Със сигурност Пистънс няма да задържи гарда за догодина. Дюмарс отказа да коментира дали щеше толкова лесно да освободи Айверсън от мачовете, ако играчът имаше дългосрочен контракт.