Комисарят на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Адам Силвър заяви, че в бъдеще може да се проведе мач от асоциацията в Гърция. 

Силвър говори пред гръцката телевизия Cosmote TV по време на посещението си в Абу Даби и отговори на въпрос за възможно провеждане на предсезонен двубой от НБА в Гърция.

„Знам колко важно е това за Янис Антетокунбо и всички наши фенове в страната. Ще опитаме да го осъществим“, каза Силвър, но добави, че от логистична гледна точка провеждането на такива срещи е трудно, а заради пандемията от коронавирус много подобни планове са пропаднали.

„Играчите могат да дойдат със семействата си, да се насладят на обстановката и да усетят по-добре страната и града. За мач от редовния сезон трябва отборът да пристигне, да тренира, да нощува, да играе и да си тръгне. Ще коментираме и двата сценария“, добави Адам Силвър.

Гръцкият национал Антетокунбо и неговият Милуоки Бъкс бяха в Абу Даби за два предсезонни мача срещу Атланта Хоукс.

„Играл съм в Гърция, разбира се, не срещу отбор от НБА. Ако това се случи, мачът ще е последното нещо, което ще ме вълнува. Залата ще бъде пълна с 20 хиляди гръцки фенове, които скандират моето име. Би било изключително преживяване, ако можем да играем в Атина, Солун или някой друг град“, каза по темата Янис Антетокунбо.